Van de voorzitter

 

Het belangrijkste  nieuws voor de komende tijd is natuurlijk weer de grote update van Windows 10 want dit besturings systeem draait inmiddels op 500 miljoen Pc,s

De softwaremaker heeft ook de naam van de volgende grote update voor het besturingssysteem onthuld, inclusief een aantal nieuwe features daarvan. De opvolger van de Windows 10 Creators Update, die op  17 oktober as beschikbaar komt, heet simpelweg de Fall Creators Update.

Eén van de belangrijkste projecten waaraan wordt gewerkt voor de Fall Creators Update, is het Fluent Design System. Deze nieuwe designtaal moet diepte-effecten en beweging naar het OS brengen, waar sinds de release van Windows 8 de nadruk juist op plat ontwerp lag. Concrete functionaliteit die daarbij hoort is bijvoorbeeld Timeline, waarmee je terug kun scrollen in de tijd om verder te gaan met taken die je eerder niet af hebt gemaakt.

Nu even over onze afdelingen , zoals U in het overzicht  kunt U zien wat de afdelingen voor haar leden organiseert. Niet in dit overzicht staat een demonstratie met een 3D printer die onze afdeling Brabant organiseert op maandag 30 oktober in hun clubhuis  De Dreef in Aarle-Rixtel.

Ik heb het al vaker gezegd bij onze demonstraties is iedereen welkom dus ook als u geen lid bent van de PTCC kunt u naar de demonstraties komen kijken. Dus  als u interesse hebt in 3D printen heet ik u van harte welkom mede namens het bestuur van de afdeling Brabant de zaal is open om 19:30 en de demo start om 20:00 uur

Wel in ons overzicht de avond van de afdeling Arnhem :zij willen u deze avond alles gaan uitleggen over- en van bestanden. Wat is een MP3, een *.BMP, *,docx en zo kunnen we nog even doorgaan. Welke bestanden horen er thuis op een PC en welke bestanden mag u wel of niet verwijderen. Dit gaat een leuke maar vooral een leerzame avond worden. Met veel gelegenheid tot het stellen van vragen.  

ik sluit weer af met de oproep voor onze leden geef uw mailadres door aan de ledenadministratie

http://www.ptcc.nl/emailadres-doorgeven

 

Tot een volgende keer

 

Jan Jongen

Voorzitter PTCC