Van de voorzitter

 

De presentatie van Apple is net achter de rug wanneer ik dit stukje opstel. Zoals beloofd in een van mijn vorige stukjes kom ik hier nu op terug.De meeste mensen die mij al een keer hebben ontmoet weten dat ik een Apple fan ben en daarom volg ik het Apple nieuws met meer dan gemiddelde belangstelling.

Tijdens de Keynote kondigde Tim Cook 6 nieuwe items aan, waarvan voor de meeste mensen de updates voor de besturing van de telefoon (IOS11) en die van MacOS (High Sierra) de meeste effecten zal hebben. Ook werden er nieuwe iMacs en een IpadPro aangekondigd.

Een van de grote veranderingen zal zijn APFS dat nu na de iPhone ook op de Mac gebruik zal gaan worden

APFS is een bestandssysteem dat Apple gebruikt om te communiceren tussen hardware en software. Het systeem moet de digitale bestanden, input en informatie wegschrijven naar het fysieke opslagmedium (een harde schijf, SSD of flashopslag). 

Om dit stukje nu niet meteen op een advertentie voor Apple te laten lijken ook even wat nieuws betreffende onze vereniging.

Wanneer dit nummer in de bus valt (30 juni)  begint ook voor bijna alle afdelingen de zomervakantie en start het nieuwe seizoen weer in september.

Sommige afdelingen hebben in juli/augustus nog wel een of bijeenkomst.

Wilt u hier meer over weten kijk dan even op de afdelingssites van onze vereniging of gewoon op onze site www.ptcc.nl.

Ik waarschuw  hier ieder jaar voor let in het buitenland op wanneer U gebruik maakt van het Internet. Ieder jaar komen mensen terug met slechte ervaringen met het gebruik van vooral “open” verbindingen van WiFi (virussen, randsomware etc).U kunt beter een kleine vergoeding betalen voor het gebruik van WiFi , dan alle narigheid op uw telefoon,tablet of laptop binnen krijgen

Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Voor degene die nog op vakantie gaan: een fijne vakantie toegewenst, voor degen die al geweest zijn hoop ik dat het een plezierige ervaring is geweest.

 

Ook weer de oproep voor onze leden geef uw mailadres door aan de ledenadministratie

http://www.ptcc.nl/emailadres-doorgeven

 

Tot een volgende keer

 

Jan Jongen

Voorzitter PTCC

voorzitter@ptcc.nl