Van de voorzitter

 

 

Het is al weer september, wat stelt een jaar toch weinig voor. Ons nieuwe seizoen is al weer begonnen. Een greep uit wat wij gaan organiseren ziet u  in dit stukje, wilt u een compleet overzicht dan  kunt u terecht op onze site www.ptcc.nl 

De lange avonden komen er weer aan.

De ultieme tijd voor onze hobby.

Nog geen idee wat u gaat  doen op deze donkere avonden?

Hieronder 2 tips van mijn kant

Op het programma staat o.a. het gebruiken van ePub –een modernere computertoepassing– , en het uitvoeren van genealogie, één van de meer traditionele computertoepassingen. Dit komt steeds weer terug en daaruit blijkt weer dat dit onderwerp nog steeds in de belangstelling staat. Op de avond van onze afdeling Arnhem geeft  de heer de Rooij, hoofd van dienst van de NGV Dienst Computer Genealogie, een lezing/c.q. workshop over dit onderwerp . NGV Dienst Computer Genealogie is een gespecialiseerde dienst van de NGV. Dit beloofd dus een zeer interessante avond te worden.

Wat is een Epub?

Even een boek erbij pakken tijdens de lange winteravonden is al vaak verleden tijd. We pakken de tablet en hebben een hele bibliotheek in onze handen. Ook kranten en tijdschriften lezen we al vaak op de computer of op een tablet of e-reader. Een elektronische publicatie heeft de papieren wereld nog niet verslagen maar vult dit wel goed aan.

Wilt u hierover alles weten bezoek dan deze bijeenkomst bij onze afdeling Oss. Eén van onze jongste leden –Michel van Vught, 19 jaar– zal hier de presentatie verzorgen. Hij heeft zich speciaal voor deze avond op dit onderwerp voorbereid om u helemaal op de hoogte te brengen.

Zoals gezegd is dit een kleine greep uit hetgeen wat wij als  PTCC organiseren, houd vooral uw regionale huis aan huisblad in de gaten , hier wordt meestal melding gedaan wat wanneer en waar een afdeling iets organiseert.

In het volgende stukje zal ik weer andere onderwerpen toelichtten.

Ik heb eerder in dit stukje ook al vermeld dat op onze site bij het kopje afdelingen een uitgebreide agenda staat van iedere afdeling. er is altijd een afdeling bij u in de buurt.

Bent u geïnteresseerd kom dan gerust eens langs, want zoals u weet zijn op de bijeenkomsten zowel leden van de PTCC  als lezers van Computer Easy van harte welkom.

Wij hopen dat het u het bezoek zal bevallen en lid zult worden, wij zijn niet de grootste maar wel de gezelligste computerclub van Nederland

 

Tot zo ver voor deze maand

tot de volgende uitgave

 

 

 

Jan Jongen

Voorzitter PTCC