Aantal Nederlandse huishoudens zonder tv-abonnement groeit'

Foto: ANP
 
 
 
 
Er zijn op dit moment in Nederland minder mensen met een traditionele televisieaansluiting dan twee jaar geleden. Het klantenbestand van Netflix en Videoland groeit.
 

Telecompaper deed onderzoek en schrijft dat het aantal huishoudens zonder traditionele tv-aansluiting richting de 5 procent is gestegen. Dat is een stijging van 50 procent vergeleken met twee jaar geleden.

Vooral jonge huishoudens in de leeftijd tussen de twintig en dertig jaar hebben geen tv-aansluiting meer. Uit het onderzoek blijkt dat de laatste kwartalen ook te zien is dat mensen tussen de dertig en vijftig jaar minder tv-abonnementen afsluiten.

Volgens Telecompaper worden deze aansluitingen niet vervangen door online alternatieven voor live tv. Diensten als Play van KPN en Knippr van T-Mobile moesten vanwege de gebrekkige vraag al sluiten.

Videodiensten Netflix en Videoland hebben hun klantenaantal wederom zien toenemen. Op dit moment heeft 35 procent van de Nederlandse huishoudens toegang tot Netflix. Bij Videoland is dat 6 procent van de huishoudens